Camelia Adriana Țuglea
Camelia Adriana Țuglea, a tradus din Jacques Derrida, Amélie Nothomb, Atiq Rahimi, Jean-Marie Gustave Le Clézio, Marie Ndiaye, Frédéric Beigbeder, Leila Slimani, Marguerite Duras, Georges Bataille, pentru o serie de reviste, printre care «Viaţa Românească», «Tomis», «Vatra», «Paradigma».
A avut intervenții în volumele « Mihai Eminescu - Poésies/Poezii », ediție bilingvă italiano-română, Editura Pontica, 2000, «Cvasitratat de/spre literatură», Editura Paralela 45, 2009, «Emil Cioran - Il nulla », Mimesis Edizioni, Milano, 2014.
Actualmente este doctorandă cu o teză în limba franceză despre tema spațialității în romanul polițist și recent a participat la Colocviul international „Simenon et le cinéma : du roman au film, un pari risqué ?”, care a avut loc la Atena , organizat de Centrul de studii „Georges Simenon” de la Universitatea din Liège și Universitatea Națională din Atena.
-
This author does not have any more posts.
Cristian Ogredof
Cristian Mirică (Ogredof) – Născut în anul 1985, în Constanța. Creator de imagini, cu ajutorul desenului
,picturii si fotografiei. A participat cu lucrări (realizate în diverse tehnici) în expoziții din
Constanța, București, Malta.
Dan Someșan
Daria Coman
Elevă de liceu, secția filologie, pasionată de artă și iubitoare de oameni (în forma lor cea mai pură). În timpul liber jonglează între cursurile de fotografie, actorie și scoală, strecurând pe hârtie câte un vers sau o metaforă.
-
This author does not have any more posts.
Doru Iachim
Fotograf de eveniment, absolvent al Școlii de Artă Fotografică din cadrul Centrului Cultural “Teodor T. Burada” Constanța în anul 2018. A participat cu lucrări la numeroase expoziții și a sprijinit activ numeroase evenimente culturale din Constanța cum sunt „Constanța Foto Fest 2020” sau „Festivalul Internațional de Teatru Miturile Cetății”. Fotografia de artă o consideră cea mai înaltă treaptă în măiestria fotografică, treaptă pe care el nu se consideră încă demn să calce. Temele favorite sunt portretele, fotografia alb negru, natură statică, still life , viața urbană și viața animalelor din orașe!
Elena Gheorghiu
Îi place să scrie povești cu ajutorul aparatului de fotografiat. Emoția clipei o
surprinde intuitiv, pune accent pe detalii, iar lumina, contrastele, culorile sunt
literele alfabetului cu care creionează poveștile de moment. Lumea poveștilor din
sala de teatru a pasionat-o încă din studenție. Nu s-a mulțumit cu fotografii
realizate în sala de spectacol, ci a încercat să pătrundă în inima procesului de
creație, petrecând ore în șir alături de creatorii din atelierele teatrului, în culise și
alături de actori la repetiții. Cele 3 expoziții de fotografie cu imagini din lumea
teatrului au fost un omagiu adus artiștilor.
-
This author does not have any more posts.
Gabriela Titz
Jurnalistă culturală, autoarea unui număr impresionant de articole interviuri, anchete culturale.
Traducătoare și manager cultural.
-
This author does not have any more posts.
Irina Gheorghiță
-
This author does not have any more posts.
Irina-Elena Grigore
Absolventă de limbi străine, profesor de limbă engleză, iubitoare de artă, literatură, fotografie și poezie. În timpul liber îi place să observe natura înconjurătoare și cea umană și să le expună în versuri. A publicat în revista “Agora”, trimestrial de cultură și dialog interdisciplinar, numărul XVI din anul 2016 câteva poezii care se regăsesc și în primul ei volum de poezie, intitulat “Omul și Poezia”, editat în 2023.
Iulia Pana
Poetă & artist vizual, Iulia trăiește pe malul mării, organizând de mulți ani evenimentele KULTurale/Mecanici poetice. A publicat 6 volume de poezie: Imagine simplă (1996), Statuia zilei de mâine XXLove (1998), Noaptea Scorpion (2003), Contrasecunde (2008), Rigla de aer (2013), Ebony bones (2015). Preocupată de creația vizuală și hibridă, a montat și produs mai multe spectacole și evenimente de circulație internațională. În 2014 a obținut o bursă și o rezidență artistică la Ledig House - Omi Art Center New York și a participat la târgul de carte Book Expo America. Antologia de poezie Ebony bones /Oase de ebonită, publicată în SUA, a avut lansarea la University Bookstore Washington - Seattle. Această experință stă la baza romanui Rezidența, aflat în lucru. Membră a USR, UAP și a Pen Club Români, președinta filialei Constanța a Asociaței Creatorilor de ficțiune . www.iuliapana.ro iuliapana.blogspot.com
MECANICI POETICE
Rubrică de poezie și proză
Mihaela Burlăcel
Motivul pentru care iubesc fotografia?
Nu cred ca aș putea să mă limitez la un singur motiv. În urma cu 8 ani, am pornit pe acest drum. Fiind o fire introvertită, acesta este modul preferat de a-mi petrece timpul liber, de a mă relaxa și a-mi încărca bateriile, pentru a putea face față stresului zilnic.
Eu cu prietenul meu, aparatul..pe stradă, în parc...oriunde. Iubesc fotografia alb negru și îmi place foarte mult fotografia experimentală.
Mă bucur că pot să ofer lumii, o parte din mine...din trăirile mele...
Raluca Lupașcu
Am pornit această călătorie fotografică acum 4 ani din dorința de a da o expresie emoțiilor creative pe care le experimentam atunci. Fotografia a devenit încet, încet o parte importantă din viața mea dezvoltând o adevărată pasiune. Mă atrage fotografia alb-negru și încă de la început am știut că stilul meu se duce spre fine art și cu timpul am exersat și digital art. Cel mai mult iubesc să fac portret conceptual pentru că mă joc într-o lume a ideilor și intru într-un fel de semiotică a imaginilor . Sunt autodidactă, pot să spun și ceea ce îmi place cel mai mult este să îndrăznesc și să împing limitele. Nu am granițe care să-mi complice creativitatea și stilul fotografic. Fiecare imagine creată de mine poartă o parte din mine, spune o poveste sau denotă o stare.
Tineri poeți
Rubrică de promovare a tinerilor poeți
-
This author does not have any more posts.